2106813396 Λεωφόρος Πεντέλης 1, Βριλήσσια sokiriakou@yahoo.gr
 
 
Φυσικοθεραπεια -  Shock wave therapy (κρουστικά κύματα)
Extracorporeal shock wave therapy : Η σύγχρονη μέθοδος διαχείρισης του πόνου
 
Τί είναι τα shock waves?
Τα shock waves είναι ακουστικά κύματα ήχου υψηλής ενέργειας. Στον ιατρικό κόσμο έχουν εφαρμοστεί από το 1980 περίπου στην μέθοδο της λιθοτριψίας. Στην σύγχρονη θεραπεία πόνου η ενέργεια των shock waves εφαρμόζεται στις περιοχές του πόνου με αποτέλεσμα να φανερώνεται η θεραπευτική τους δράση. Τα shock waves επιταχύνουν την διαδικασία αυτό-ίασης του οργανισμού, διεγείροντας τον μεταβολισμό και ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος. Ο τραυματισμένος ιστός σταδιακά αναζωογονείται και τελικά θεραπεύεται.
 
Πολλά χρόνια κλινικής εμπειρίας επιβεβαιώνουν ότι οι παθολογικές αλλοιώσεις των τενόντων, συνδέσμων, μυών και οστών - με απλά λόγια οι πηγές του πόνου - μπορούν να εξαλειφθούν συστηματικά μέσω αυτής της πρωτοποριακής θεραπέιας.
 
Εφόσον εφαρμόζεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους θεραπευτές, η extracorporeal shock wave therapy είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία πόνου με ελάχιστη πιθανότητα παρουσίασης παρενεργειών.
 
 

 

Ποιές παθήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με την μέθοδο των shock waves?

Ποιές παθήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με την μέθοδο των shock waves?

| Επικονδυλίτιδα (αγκώνας)

Επιγονατιδική τενοντίτιδα (γόνατο & κνήμη)
Περιοστίτιδα κνήμης / Σύνδρομο της Επώδυνης κνήμης (γόνατο & κνήμη)

Αχιλλοδυνία / Πόνος Αχίλλειου Τένοντα (φτέρνα & αχίλλειος τένοντας)
Άκανθα πτέρνας (φτέρνα & αχίλλειος τένοντας)
 
Χρόνιοι πόνοι ώμου & αυχένα (ώμος & αυχένας)
Ασβεστοποιήσεις ώμου (ώμος & αυχένας)
 
Πόνοι στην πλάτη (πλάτη)
Trigger points (πλάτη)

 

 

 

Πως εφαρμόζεται η θεραπέια των shock waves?
 


Πως εφαρμόζεται η θεραπεία των shock waves?

Ο θεραπευτής εντοπίζει την περιοχή του πόνου με ψηλάφηση ή με την βοήθεια των shock waves και συζητά τα συμπεράσματα μαζί σας.
 
Ύστερα εφαρμόζεται ένα τζελ στην περιοχή του πόνου ώστε να επιτρέπει τα shock waves να εισέλθουν στο σώμα σχεδόν ανώδυνα και χωρίς καμία απώλεια ενέργειας.
 
Μετά από αυτή την προετοιμασία, τα shock waves εφαρμόζονται μέσω της κατάλληλης κεφαλής ενώ αυτή διέρχεται πάνω από τις επώδυνες περιοχές με κυκλική κίνηση
 
 
Πόσες θεραπείες είναι απαραίτητες και πόσο χρόνο διαρκεί μια θεραπεία?

Η κάθε συνεδρία διαρκεί από 5 έως 10 λεπτά ανάλογα με την πάθηση που θέλουμε να θεραπεύσουμε. Σε γενικές γραμμές είναι αναγκαίες 3 έως 5 συνεδρίες κατά μέσο όρο σε χρονική απόσταση 1 εβδομάδας.

 

 

Πόσο επιτυχής είναι η θεραπεία?

Πόσο επιτυχής είναι η θεραπεία?

Ύστερα από μόλις 1 με 2 συνεδρίες, πάνω από το 80% των ασθενώναναφέρουν είτε πλήρη ανακούφιση από τον πόνο είτε σημαντική μείωση αυτού. Η συγκεκριμένη θεραπεία ελαχιστοποιεί τον πόνο και αποκαθιστά την πλήρη κινητικότητα, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της ζωής σας.